Осем медала - два златни, два сребърни и четири бронзови, спечелиха състезателките на мездренския клуб „Анелия” в 13-ото издание на турнира по художествена гимнастика Купа „Плевен”, който се проведе в града на Панорамата. В турнира взеха участие над 150 малки грации от 9 клуба от страната, на възраст от 5 до 10 г. Организатори на спортната проява бяха Община Плевен и местният клуб по художествена гимнастика „Елегант”.

Най-добре се представи ансамбълът на „Анелия” 9-10-годишни момичета - „А” категория, който се класира на първо място, информира президентът на клуба Лили Николова. Мездренските грации в състав: Киара Пешанова, Тереза Стоянова, Елеонора Цинцарска, Александра Драганова и Калина Илиева, получиха най-високи оценки от журито за съчетанието си с топка. Втори са представителките на домакините, а трети - тези на „Елегант” (Стара Загора).

В индивидуалната надпревара в същата възрастова категория златното отличие на топка заслужи Елеонора Цинцарска, а без уред тя се нареди втора.

Също втори, но при 7-годишните, е ансамбълът на ОДЗ 2 „Слънчице”, за чиято подготовка се грижи треньорката Христина Стоянова.

С бронзови медали се окичи ансамбълът 6-годишни деца на ОДЗ 1 „Мир” с треньор Цветелина Цинцарска.

В индивидуалното класиране Киара Пешанова и Тереза Стоянова са трети на топка при 9-годишните, както и Кристияна Янева без уред при 6-годишните.