За часове той запалил три къщи в петък вечерта, а докато огнеборците ги гасели, пламнала и четвърта. Обитателката на един от изпепелените домове по чудо оцеляла, защото била на гости. Дарина е инвалид и се придвижва трудно с патерици. Стаята и леглото, на което спяла са овъглени и ако си е била в къщи, жената едва ли да е оцеляла.

Първият сигнал за горяща къща е подаден в 20.03 часа, съобщиха от областната дирекция на МВР. 16 минути по-късно е получено съобщение, че е подпалена къщата на Дарина. Към 20,30 чеса на спешния телефон позвънили, че гори трета къща. А малко преди 22 часа пламнала и четвъртата къща. Часове наред огнеборците се борили с пламъците, а след като ги потушили се видяло, че домовете на хората са превърнати в пепелища.

Още същото нощ криминалистите установили, кой е извършил огнените атентати и задържали Чавдар. По непотвърдена официално информация той е роднина на двамата тийнейджъри, които в края на януари драснали клечката на необитаема къща в селото и още са в ареста. С палежите той искал да покаже, че друг върши палежи в Търнак и по този начин да ги оневини.

Жител на селото пък изчисли, че от септември миналата година това е осмото подпалване на къщи в Търнак. А местните мъже пък обявиха, че ще се организират в доброволен отряд. Като начало, те ще помогнат да се разчистят останките от опожарените къщи. Основната им задача обаче ще бъде да охраняват домовете на хората в селото.
По случая е започнато досъдебно производство.