Към момента са изпратени 235 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в началото на декември. До този момент в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили над 1 078 000 лв., a 44 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

За да помогне на децата с хронични заболявания, „Българската Коледа“ има за цел да осигури съвременна високотехнологина апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. С набраните средства ще бъдат подкрепени деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация.

От сцената на Народния театър „Иван Вазов“ любими български музиканти, изпълнители, интелектуалци, артисти, уважавани педиатри, журналисти, спортисти, насочиха вниманието към дарителството и отправиха апел към всички за съпричастност и подкрепа за изпаднали в беда. По време на концерта бяха разказани и историите на деца, подпомогнати от благотворителната инициатива.

Концертът беше реализиран от екипa на „Дрийм Тийм” с подкрепата на БНТ и Народния театър „Иван Вазов“, както и със спонсорството на Кауфланд, Обединена Българска Банка, УниКредит Булбанк, Централна кооперативна банка, ТиБиАй, Асарел, Инвестбанк, Солвей Соди, Дънди Прешъс Метъл, Сентилион, Емко, Самел.

Осемнадесетото издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на ноември 2021 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат през цялата година, а за подпомагане на лечебни заведения – до края на януари. Желаещите да дарят средства за инициативата също могат да го правят целогодишно чрез sms на 1117, банков превод, чрез сайта www.bgkoleda.bg и системата ePay.bg.

Цялостна информация за дейностите по реализиране на „Българската Коледа“ се публикува периодично на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg