Маркъс Бърнет вече е инспектор, а Майк Лаури е в криза на средната възраст. Те се обединяват отново, когато албански наемник, чийто брат са убили, им обещава важен бонус.

Още в първата сцена в „Лоши момчета завинаги“ Майк (Уил Смит) и Маркъс (Мартин Лорънс) бързат към болницата, където се ражда внучето на изтърсака в дуото. Така със Смит зад волана двамата шофират бясно из улиците на Маями и дори на плажа, настанени удобно в един от най-новите модели на „Порше“, оценен на над 120 хиляди долара.

Именно добрият екшън и традиционният за франчайза хумор (на моменти свеж, на моменти дебелашки) са причините „Лоши момчета 3“ да ударят хеттрик сред феновете. Киноразказът повдига въпроса, какво се случва с едно приятелство, когато двама души поемат в различни посоки. А точно когато зрителят е готов да изпита някаква емоция редом с героите на екрана, режисьорите Адил Ел Арби и Билал Фала го контрират с реплики като „Как може да правиш секс с вещица и да не сложиш презерватив“.

Сюжетът на заглавието пък гравитира около опита за убийство на Майк (Смит) и неговите грешки от миналото. И въпреки че ченгетата отново ни забавляват, докато разплитат поредната мистерия, филмът оставя и много неизвестни. Толкова, че дори и Смит и Лорънс да вървят към пенсия на своите персонажи, очакваме продължение на поредицата да представи бодрата смяна лоши момчета.