© ОМД - Монтана

През април Общинският младежки дом – Монтана обяви фотоконкурс за любителска снимка на тема „Карантина на фокус“, подсказана от актуалното към момента извънредно положение в страната. Идеята на конкурса бе участниците да изследват през фотообектива начините да останем позитивни и енергични, дори когато е нарушен.нормалният ритъм на живот, съобщават от културната институция.

Фотосите бяха оценявани от жури в състав Цветомир Цветков - фотограф, Румяна Белчева – художник и журналистът Любомир Андреев. Критериите, по които са оценявани конкурсните фотографии, са за художествено ниво, идеен замисъл, нестандартен подход към темата на конкурса, както и доброто техническо качество на кадрите.

Първото място е присъдено на 28-годишния Кирил Найденов от Асеновград за кадъра „Когато отделяме повече време на книгите“. Фотографията на 28-годишния асеновградчанин се е откроила сред изпратените снимки от различни краища на страната.

На второ място е класирана 10-годишната Весела Ангелова от Монтана, ученичка в III ОУ„Д-р Петър Берон”. На трета позиция е снимката на Альоша Петров, на 9 години от село Лехчево.

Поощрителна награда е присъдена и на една от най-малките участнички във

фотоконкурса „Карантина на Фокус”. Нейното име е Цветеа Асенова,

първокласничка в монтанското Четвърто основно училище.

© ОМД - Монтана

Тя е изпратила фотоколаж с пояснението, че не може да ограничи своите дейности по време на карантината само в една снимка. Заедно с класираните на първите три места снимки, най-малката фотографка ще получи диплом и награда, осигурени от Младежкия дом.