На 6 април, спортният комплекс "Ялта" в Русе бе домакин на Държавното първенство по масов спорт "Гимнастрада 2019" - Зона "Север". В спортната надпревара се включиха над 400 участници от 10 клуба в страната с 32 отбора. Състезателите бяха разпределени в 5 възрастови групи от 5 до над 80 години.

Възпитаниците на треньорите Цветелина Цинцарска, Лили Николова и Христина Стоянова се състезаваха във възрастовите групи до 10 г., до 14 г. и КГБ ("Клуб на готините баби") в категорията над 30 г..

Малките грации до 10 години представиха композицията „Панаири” по песента на Лили Иванова и спечелиха овациите на журито и публиката, както с изпълнението си, така и с оригиналните си костюми, дело на Марияна Петрова.

"Каките" до 14 години също не оставиха съмнение за своето спортно майсторство, а закачливите им елегантни младежки костюми бяха неотразими.

Истински фурор предизвика изпълнението на готините баби, които бяха посветили своето изпълнение на любителите на туризма и природата. Танцът им под наслов "С любов към българските планини" обра овациите на публиката и грабнаха златото в категорията над 30 години, изпреварвайки трите клуба от Русе и един от Шумен.

Другата добра новина за клуб "Анелия" дойде от Града на липите - Стара Загора, където Виктория и Валерия Захариеви заеха второто място в категорията девойки старша възраст в традиционния турнир "Фея под липите”.

Председателят на ЖКХГ "Анелия" Лили Николова каза, че освен трите отбора, на Държавното първенство за масов спорт "Гимнастрада 2019", което ще се проведе на 25 май в Шумен, ще участват и две детски формации от Детска градина "Мир" и Детска градина "Слънчице". Малките грации ще участват и в турнира на Нешка Робева.