Румен Антов
Румен Антов

Потърсихме мнението на вносителят на докладната. Румен Антов обясни, че предложението му е провокирано от липсата в Общината на документи по 11 от точките, които ще разглеждат акционерите на врачанската болница.

„Няма как да упълномощим кмета Каменов да гласува със „за” или с „против”, при положение, че не сме запознати с това какви ще са промените в Устава на дружеството, какви ще са предложенията за състава на съвета на директорите, как ще се промени капитала на дружеството, как ще се определят възнагражденията на членовете на съвета на директорите и техния мандат.”- обясни за MediaNews председателят на Общинския съвет и уточни, че на този етап от МБАЛ са предоставили на Община Враца само "Доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2018 г." и "Годишния финансов отчет на дружеството за 2018 г" заверен от регистриран одитор.

От общинската управа са търсили неколкократно отговори за липсата на документация за предстоящото събрание на акционерите. Досегашният изпълнителен директор Евгени Любенов /чиято смяна се очаква скоро/ и юристконсултът на болницата са отговорили, че ги бавят от Министерството на здравеопазването. Румен Антов беше категоричен, че когато някой не е запознат за това какво се гласува, е логично вотът му да е „въздаржал” се, още повече, когато предложенията касаят финансовото оздравяване на болницата и състоянието на здравеопазването на гражданите в общината.