Дарението направиха кметовете на 25 села от община Мездра, без селата Оселна и Горна Кремена. От името на своите колеги дарението връчиха кметовете и кметските наметници на селата Ребърково, Типчиница и Крета. Кметът на село Ребърково поздрави децата и им пожела да са здрави, ученолюбиви и да станат добри хора преди всичко.

Децата изказаха сърдечни благодарности за подаръка, а дванайсетокласничката Камелия Христова поздрави с коледно пожелание присъстващите. „Коледа е празник на семейството, любовта и топлината на душата. Надявам се, че и тази странна и паднемична Коледа ще сгрее човешките души. Надяваме се, че на този ден ще забравим страха от болестта, от социалната и политическа криза, в която се намираме и ще празнуваме. Ще отпуснем душите и сърцата си, ще видим светлината в очите на близките си и ще се молим за една по-добра, по-здрава Нова година изпълнена с мир и щастие за всички хора по света“.

Междувременно от ДЗИ - офис Враца подариха на децата и младежите от ЦНСТ №3 PlayStation, коледно венче и кошница с лакомства, информира директорът на социални комплекс Полина Александрова.

По повод предстоящите Рождественски празници КСУДЛУ - Мездра получи индивидуални подаръчни пакети и хранителни продукти от свои дългогодишни благодетели. Сред дарителите саФондация „Тавита България”, Фондация „Светлинана Балканите“, Фондация „Плюшено мече“, Фондация „Хора за хората“, ЧСУ „Цар Симеон Велики” - София, Мариела Юрукова, Елена Гутсалска и др.

Подаръците бяха раздадени от Дядо Коледа на 56-те потребители на трите Центъра за настаняване от семеен тип, двете Защитени жилища и Преходното жилище на импровизирано тържество, при спазване на противоепидемичните мерки.

Коледни подаръци, изработени от децата, бяха връчени на дарителите.