Уважаеми съграждани,

Изправени сме пред предизвикателство, с което можем да се справим заедно само с отговорност и дисциплина. Дори и с цената на временни ограничения и промяна на всекидневните ни навици.

Обръщам се към Вас с молба за отговорно отношение към случващото се в страната ни. Призовавам към загриженост за околните и недопускане нарушаването на предприетите мерки от здравните власти.

Нека в условията на извънредно положение и в момент, когато сме изправени пред епидемичен подем, да постъпваме правилно, да се съобразяваме с установените норми, да бъдем дисциплинирани и да не пренебрегваме препоръките на медицинските органи. Нека защитим собствения си живот и живота на околните!

Убедена съм, че всички пребиваващи на територията на община Берковица, проявяват самосъзнание и реагират адекватно в този труден момент.

Обръщам се към домоуправители, съседи, на лица, завърнали се от чужбина или от рискови места, към свидетели на безотговорно поведение, към кметовете и кметските наместници на населените места в община Берковица, към социалните институции за съдействие в тази кризисна ситуация. Не позволявайте нарушаване на карантината! Важно е да не допускаме заразяване с коронавируса и да действаме с мерки, така че да бъде предотвратено разпространението му.

Обръщам се с молба и към тези, които се връщат от рисков район, които имат съмнение за заразяване с COVID – 19, нека проявят самосъзнание и ограничат своите социални контакти. Не застрашавайте здравето и живота на тези, които обичате, не позволявайте околните да страдат!

Апелирам към спазване на разписаните правила - максимално ограничаване на социалните контакти, излизане от дома само при необходимост, спазване на дистанция един от друг. Нашето здраве, здравето на близки и приятели, колеги, на всички около нас, зависи от нашата дисциплина и отговорност.

Нека бъдем хуманни, да постъпваме човешки, да проявяваме великодушие и разбиране към ближния!

В този труден момент само със самодисциплина ще успеем да предотвратим и да се предпазим от заразяване.

При нужда звънете на нашите горещи телефони - 0953/88418 и 0884914309 или на 112!

Нека опазим живота и здравето на всеки от нас!

Призовавам отново, не излизайте, ако не е абсолютно необходимо! Пазете себе си и хората около вас!