С приза Синдикатът на българските учители изразява своята признателност за приноса на Иван Гавалюгов за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство между местната власт и учебните заведения. Кметът на Ботевград получи грамота и плакет, като бяха изтъкнати усилията на Общинската администрация за подобряване на инфраструктурата и сградния фонд на училищата, материалната база и квалификацията на учителите в общината, както и сигурността на децата, стимулирането на техните личностни качества и заложби.

Наградите бяха раздадени по време на 37-ото годишно събрание на СБУ в Парк-хотел "Москва" в столицата. Водещ на церемонията бе председателят на синдиката Янка Такева, а отличията връчиха министърът на образованието Красимир Вълчев, генералният секретар на Европейската комисия по образование Мартин Ромер и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Това е поредният висок приз за кмета на община Ботевград в областта на образованието, след като в края на месец октомври той беше отличен с първа награда в категорията "Иновации, наука и образование“ на конкурса "Кмет на годината 2017".

Източник: botevgrad.bg