В качеството си на длъжностно лице на тържеството, което се състоя в салона на местното кметство и читалище, кметът на Мездра, между другото, заяви пред присъстващите повече от 150 жители и гости на селото:

"Има много неща, с които се опитват да ни разделят - едно от тях са предстоящите президентски избори. Но аз съм сигурен, че ние в Царевец отново ще бъдем заедно на тези избори. Защото си имаме човек, който е завършил за главнокомандващ и няма нужда тепърва да се учи да бъде командир! Човек, който няма да се спъва по стълбите на самолета, а ще стои гордо изправен на тях!”, каза в заключение Събков, визирайки индиректно покойния президент на България (1990-1997) Желю Желев.

Освен нарушение на изборното законодателство, провеждането на такава предизборна агитация представлява злоупотреба със служебно положение, тъй като в случая Кметът на община Мездра присъства в работно време на публично мероприятие, организирано от местен орган на изпълнителната власт - Кмета на Царевец, и от културно-просветна институция - Народно читалище "Просвета-1928”.