В зарязването на лозовия масив се включиха кметът на Мездра Генади Събков, кметът на Лик Нецо Нецов, жители и гости на населеното място. След извършването на ритуала, присъстващите си пожелаха тази година природните условия да са благодатни и да се произведе повече вино от предходната.

Кметът на общината поздрави присъстващите и сподели, че за него е чест и удоволствие заедно да отбележат един от най-почитаните български празници - Трифон Зарезан. Събков пожела на жителите на село Лик здраве, щастие и благоденствие.

За доброто настроение на гостите се погрижи Женската фолклорна група "Зора“ при Читалище “Наука 1919“ - с. Лик.

Междувременно членовете на местната структура на Съюза на слепите в България в Мездра също отбелязаха празника на виното и любовта. Те се събраха в Общинския център за социални услуги и дейности. Идеята бе на председателя на териториалната организация на слепите за общините Мездра и Роман Веселин Тодоров. Вкусните гозби бяха дело на съпругата му Христинка Тодорова, която е сътрудник на организацията.

Празника уважи и кметът на Мездра Генади Събков. Той раздаде на присъстващите скромни подаръци и им пожела здраве, късмет и успехи.

Г-жа Ваня Тошева поздрави членовете на организацията със стихотворението на Евтим Евтимов „Горчиво вино“.