"Нашата визия за бъдещето на футбола в Мездра бе да се заложи върху развитието на детско-юношеската школа на клуба, която да подготви кадри за мъжкия отбор, с цел неговото участие догодина в по-горната, Северозападна Трета лига, заявиха от ръководството на ФК Локомотив (Мездра). Не виждаме смисъл да продължи да се инвестират средства - около 40 хил. лв. на сезон, за издръжката на отбор предимно от външни попълнения, повечето от които са в края на своята спортна кариера, а същевременно местните футболисти и подрастващи таланти да са принудени да тренират и да играят в съседни и дори по-далечни градове.

При това положение се очертава поредната нулева година за футбола в Мездра, която явно няма да е последната. Смятаме, че последствията от това безотговорно поведение на общинската управа ще бъдат пагубни за бъдещето развитие на този спорт в нашия град години наред”, убедени са от ръководството на ФК Локомотив.

Междувременно стана ясно, че по инициатива на Генади Събков е регистриран нов футболен клуб - Общински футболен клуб (ОФК) Локомотив (Мездра), който с разрешение на Областния съвет на БФС - Враца през нови сезон ще се включи директно в първенството на "А" ОФГ Враца. Председател на клуба е директорът на ОбП "Чистота" Николай Несторов, а в Управителния съвет влизат още двама служители от Общинската администрация.

Досегашният наставник на ФК Локомотив Иван Георгиев-Саки остава треньор на ОФК Локомотив (Мездра). Освен мъжкия отбор, той ще продължи да води детския тим, "подгответата" и юношите младша възраст.

В първия кръг от шампионата във Врачанската "А" ОФГ, който стартира този уикенд, ОФК Локомотив (Мездра) приема миналогодишния шампион Манастирище. Двубоят е в неделя, 27 август, от 18:00 часа на градския стадион. През миналия сезон Локомотив (Мездра) завърши на второ място в крайното класиране, само на две точки след Манастирище.