В присъствието на майката на момичето и екип на «Нова телевизия», кметът Лазаров подари на Селена блутут колонка и й връчи благодарствено писмо, в което се казва: «Благородната ти постъпка е мерило за честност, добро възпитание и висок морал и дава пример на връстниците ти. Желая на теб и твоите родители – отгледали и възпитали такава достойна дъщеря, много здраве, щастливо детство, реализиране на мечтите и много успехи!».

На 9 декември, връщайки се от училище, момичето намира на улицата, в близост до дома си портмоне и прибирайки се, споделя за това с майка си. От дебитната карта в него те прочитат името на собственичката и разбират, че това е тяхна съседка-пенсионерка.

Людмила Тачева, която в същия ден има рожден ден, изтегля цялата си декемврийска пенсия от банкомат в центъра на града, по пътя й става лошо, тъй като е болна и с висока температура и едва се прибира вкъщи. Не забелязва, че пред дома й портмонето изпада от пазарската чанта, в която има хляб и лекарства. Малко след това на вратата й позвънява съседското момиче Селена, което й връща намереното портмоне с пари и документи.

Поради своята скромност, 17-годишната тийнейджърка не афишира постъпката си пред никого, но затова пък, благодарната Людмила още на другия ден отива в редакцията на местния общински вестник с молба да публикуват публичната й благодарност, похвали отправя и в училището на Селена, и в местното полицейско управление.

«Аз съм на 74 години, видяла съм много през живота си, но това, което направи това момиче ме разтърси дълбоко. Благородната постъпка на Селена ме трогна до сълзи. Сякаш изведнъж болестта ми изчезна и оздравях. Това беше най-емоционалният подарък, който получих за рождения си ден!» споделя щастливата пенсионерка.

74-годишната Людмила Тачева вече е убедена, че чудеса стават не само по Коледа. Те се случват всеки ден, стига около нас да има благородни хора с големи сърца - такива, като нашата млада съгражданка, възпитана от родителите и учителите си в честност и почтеност. А доброто, както казват, е заразително – поведението и доблестната постъпка на усмихнатото и лъчезарно момиче с "лунното" име Селена е пример, достоен за похвала и подражание. Дано връстниците й да го последват!

Евелина ГЕОРГИЕВА