Кметът на Община Враца Калин Каменов и изп. директор на благотворителната организация „Надежда и домове за децата" - клон България Георги Симеонов подписаха меморандум за разбирателство. Целта на документа е двете страни да работят съвместно и да се подкрепят в процеса на реализиране на поставените цели в Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България“, както и в постигане на резултатите по предвидените проекти в Плана за действие към Националната стратегия, насочени към реформиране на Домовете за медико-социални грижи за деца.

„Изключително сме удовлетворени, от това че ще работим с фондация „Надежда и домове за децата“ – клон България, защото смятам, че чрез общото ни партньорство ще съумеем да подобрим услугите за ранно детско развитие във Враца“, заяви кметът Калин Каменов. „Надявам се, Община Враца да стане една от най-добре развитите общини в социалния сектор - нещо, към което усърдно се стремим“, добави още кметът на Община Враца.

Изп. директор на „Надежда и домове за децата" - клон България Георги Симеонов също изрази увереност, че в сферата на социалните услуги Враца би могла да се нареди сред първите общини в страната.„Мисията на организацията е насочена към подкрепа на местните власти и националните правителства, така че да няма деца, които да живеят в институции, в среда извън семейната, разделени от своите родители. Сигурен съм, че заедно с кмета Калин Каменов и с цялата администрация ще създадем такава среда, че във Враца да няма изоставено дете“, обяви изп. директор Георги Симеонов.

„Надежда и домове за децата“ е детска благотворителна организация, базирана във Великобритания, която от 17 години работи в Източна Европа и Африка за подобряване живота на деца без родителска грижа или живеещи в изключително трудни условия.