Индивидуалната равносметка за изминалата година на всеки един от нас е различна, но щом намираме сили и ентусиазъм да продължаваме напред, значи всичко е наред.

Постигнатото през 2016 г. на ниво община е стойностно и значимо и дава повод за гордост и самочувствие. Определящо е това, че повярвахме в собствените си сили и стъпка по стъпка започнахме промяна в отношението към работата, в отношението към хората.

Това, че стабилизирахме финансово общината, че извършихме много ремонти, че закупихме техника, безспорно е много важно и решаващо за бъдещото ни развитие, но в емоционален план по-важно е това, че не спряхме да получаваме подаръци през цялата година. Не от Дядо Коледа, а от децата на Мездра, от талантите на общината, от млади и стари. Безценни за нас са:

  • песните, стихчетата и танците на децата от детските градини;
  • концертите и изявите на вокалните групи и танцови състави към Детския комплекс и училищата;
  • празниците, организирани от читалищата и кметствата в населените места;
  • изявите на читалищните колективи;
  • спортните състезания на ниво детска градина, училище, община, област;
  • постиженията на младите математици, физици, химици, литератори;
  • творбите на местните художници;
  • представените книги и проведените литературни вечери;
  • концертите на популярни национални изпълнители.

Все неща, които ни зареждат с енергия и оптимизъм.

А потърсим ли доброто, човещината и състраданието, непременно ще ги намерим в работата на социалната трапезария, домашния патронаж, детската млечна кухня, дома за стари хора, социалния комплекс, социалните асистенти и помощници и преди всичко в блесналите погледи и желание за работа на децата от младежката организация на Българския червен кръст.

Съдбата ни даде възможност да живеем в „интересно време“. И ако все пак има хора, на които им е скучно и безинтересно, то, мили хора, моля ви, отворете очите, душите и сърцата си за „малките неща“. Ако успеем да видим красотата на падащите снежинки, да чуем песента на птичките и ромона на малкото поточе, значи ще можем да се зарадваме истински и на своите, и на чуждите успехи.

Тогава и Коледа за всички нас ще бъде и бяла, и добра.

Уважаеми съграждани,

Мили деца,

Не зная какви подаръци очаквате от Дядо Коледа, но аз се моля от сърце да добави към вече приготвените за Вас неща здраве, много усмивки и страхотно настроение!

ЧЕСТИТА КОЛЕДА!