Идеята за разработването на мобилното приложение се ражда по време на едногодишния курс към Google за разработване на мобилни приложения, с една единствена цел - да популяризира България като привлекателна туристическа дестинация:

"В наши дни милиони туристи посещават България, но имам чувството, че информацията, която се намира в интернет, не дава много яснота за възможностите и богатствата, които страната ни може да предложи. Ето защо реших да създам това приложение, така че всеки, който по някакъв начин се интересува от България, може просто да отвори приложението и да се потопи в "магията“ на най-старата държава в Европа”, споделя самият автор на приложението.

Създаването на първата версия отнема на Иван шест месеца. Туристическите обекти са систематизирани в отделни направления - археология, музеи, планини, архитектурни резервати.

Приложението дава възможност на туристите да пишат отзиви, статии, да определят рейтинги на видяното и преживяното от тях:

"В допълнение към възможността да научите много и нови неща за нашата държава, имате уникалната възможност да добавите истории от вашето пътуване и местата които ви впечатлиха най - много, както и да прочетете разказите на други пътешественици, посетили българските туристически дестинации” , допълва младият компютърен специалист.

На този етап приложението е само на английски език, тъй като Иван сам е финансирал проекта и няма финансова възможност да го предложи и на български език. Той обаче обещава, че при първа възможност, ще го преведе и на роден език. Надява се също да обогати информационния и снимковия материал до 100 обекта, тъй като засега те са само 30.