В момента в ПК "Труд" членуват 600 член-кооператори. За 2019 г. новопостъпилите са 8, а напусналите - 35. Кооперацията стопанисва 5 търговски обекта - 1 супермаркет и 4 смесени магазина, включени в Националната верига „КООП” - в Мездра, Горна Бешовица, Крапец, Лик и Моравица.

Според Красимир Тодоров, една от най-сериозните причини за намаляването на потреблението и затварянето на обекти, са демографската криза, и най-вече обезлюдяването на селата и липсата на поминък. Това, че за поредна година кооперацията приключва със счетоводна печалба, допълнително мотивира за намиране на пътища за осигуряване на финансов ресурс, и за продължение на започнатите реформи, допълни той.

В плановете на кооперацията влиза идеята за развиване на дейност, свързана с изкупуване на билки и сушени плодове, с цел разширяване на дейността.

Красимир Тодоров подчерта, че има стратегия за развиване на кооперативната идея в община Мездра, в която се стремят да привличат повече млади член-кооператори в редиците и структурата.

Точките от дневният ред на събранието бяха свързани с утвърждаване на нови член-кооператори и прекратяване членството на напусналите, отчет на управителният съвет и годишен финансов отчет за 2019 г., отчет на контролният съвет и утвърждаване проблеми в устава на кооперацията.

С оглед противоепидемичните мерки, на събранието нямаше гости, а присъстващите бяха с маски и седяха през един стол.