Пет мъжки отбори и юношите на “Балкански котки” бяха разделени в две групи от по три отбора.

Група А

“Валяците” Перник
“Янтра” Габрово
“Балкански котки” Берковица

Група Б

“НСА” София
“Балкански котки” ветерани
“Балкански котки” U18

По регламент първия от група А играе полуфинал срещу втория от другата група Б и първия от група Б срещу втория от група А, а последните от двете групи се борят за купата за пето място.

В първият полуфинал “Балкански котки” победи убедително “Балкански котки” ветерани с 45:5, а във вторият “Валяците” победи след много оспорван мач “Балкански котки” U18 с 15:12.

Берковските младежи изиграха два много силни мача в групата с което си спечелиха уважението на своите съперници и на всички присъстващи на стадиона. Както и в предишните срещи така и в полуфинала младите котките играха много мотивирано и организирано, както в нападение така и в защита. Страхотният хъс и добрата физическа и тактическа подготовка на нашите момчета, както и подкрепата на многобройната публика доведоха до заслуженото трето място в крайното класиране след като отбора на ветераните отстъпи път на младото поколение.

Във финалът отбора на “Балкански котки” се изправи срещу смесен отбор между “НСА” и “Янтра”, защото другият финалист “Валяците” Перник се отказаха от финалната среща след тежкият полуфинал с юношите ни. Отборът ни завоюва поредната купа за сезона по безапелационен начин след убедителна победа във финала, който също ще бъде запомнен и с първото участие на жена в турнира в лицето на Мая Илиева от НСА.

Крайно класиране турнира по ръгби 7 “Димитър Гаврилов – Тренера”

  1. “Балкански котки” – Берковица
  2. “Валяците” – Перник
  3. “Балкански котки” U18 – Берковица
  4. “Балкански котки” ветерани – Берковица
  5. “Янтра” – Габрово
  6. “НСА” – София

Крайно класиране Купа България

В крайното класиране за Купа България влизат отборите от мъжкото първенство, които за този турнир бяха четири.

  1. “Балкански котки” – Берковица
  2. “Валяците” – Перник
  3. “Янтра” – Габрово
  4. “НСА” – София

На награждаването всички отбори получиха купи, а нашият състезател Кристиян Павлов получи индивидуална награда за най-полезен състезател MVP. В знак на уважение от българска федерация по ръгби подариха на семейството на Димитър Гаврилов подарък, който беше приет от съпругата на “Тренера”, Таня Гаврилова. Както всяка друга година цялото семейство Гаврилови бяха на стадиона, а Георги сина на Д. Гаврилов бе част от състезателите.

Така в последния турнир за сезон 2018/19 мъжете и юношите на “Балкански котки” затвърдиха доминацията си в родното ръгби и спечелиха поредните си купи.

Източник: bkrugby.com