ОВЕН – всичко в последната минута

Овенът е цар на импулсивните решения, взети в последната минута. Затова и често поглежда към предложенията last minute. Разбира се, не е задължително да се възползва от тези оферти. Той е в състояние да организира буквално ден преди заминаването двуседмична ваканция за цялото семейство със сложна логистика и изгодни цени. Освен товаобича да е в движение и мрази да се заседява дълго на едно място. Неговата идеална ваканция е интензивна, понякога екстремна, на моменти лежерна и задължително с голям километраж зад гърба. ДЕСТИНАЦИИЗА ОВЕНА: Рио де Жанейро, Корсика, Испания, Малта, Хърватия, сафари в Африка.

ТЕЛЕЦ – удобство на една ръка разстояние

All Inclusive – това е заклинанието, пред което Телецът капитулира. За него перфектната ваканция е тази, при която не се налага да организира ежедневните занимания, да готви, да чисти стаята си и т.н. Хубав хотел на брега на морето, задължително с добра кухня, басейн – какво повече да желае човек, за да релаксира пълноценно! Комфортът е от първостепенно значение за този зодиакален знак. Дори да става дума за еднодневна екскурзия, Телецът държи на добрите условия, които пък трябва да позволяват тотален... мързел. ДЕСТИНАЦИИ ЗА ТЕЛЕЦА: Сейшели, Швейцария, Германия, както и всички централноевропейски градове.

БЛИЗНАЦИ – на колела, а още по-добре във влак

Близнаците са любознателни и комуникативни. Те не обичат да спират на едно място. Същото важи и за ваканциите им. Пътешественици по душа, те са готови да изминат стотици километри, просто за да се насладят на красивия залез, да видят любопитна забележителност или да се потопят в атмосферата на интересна старовремска кръчма. И между другото са една от малкото зодии, която обича да пътува с влак. Причината е, че така трупат впечатления от местата, през които минават и които виждат за кратко, макар и само през прозореца. ДЕСТИНАЦИИ ЗА БЛИЗНАЦИТЕ: навсякъде в Египет и Китай, а също и Хонконг, Шанхай, Лондон, Италия, Сицилия.

РАК – пълен релакс в СПА комплекс

Да се отпусне с най-добрия масаж, да изпробва най-новата терапия за лице – това е смисълът на ваканцията за Рака. СПА комплексите са сякаш измислени и създадени да удовлетворяват нуждите на представителите на тази зодия. Без значение дали ще бъдат край морския бряг или в планината, стига да получат пълния пакет разкрасяващи или релаксиращи процедури, Раците ще са напълно доволни. Те не харесват шумните места и тълпите от хора, предпочитат усамотението и тишината, но съчетани с удобства. Биха се примирили обаче с наличието на повече хора, ако мястото предлага интересни СПА екстри. ДЕСТИНАЦИИ ЗА РАКА: Кан и южните брегове на Франция, Флоренция, Верона и страни като Австрия и Финландия.

ЛЪВ – по стъпките на известните

Където почиват Анджелина Джоли, Мадона или Дейвид Бекъм, там търсете и Лъва. Родените под този знак обичат бляскавите места, където ходят световните звезди или поне местата, за които се говори, че са посещавани от прочутите. За тях е важно дестинацията да бъде хит в момента и да получат максималните удобства по време на ваканцията си (за предпочитане категория лукс) и разбира се, мястото трябва да предлага достатъчно добри забавления. Защото Негово Величество не обича да скучае, дори когато е във ваканция. ДЕСТИНАЦИИ ЗА ЛЪВА: Лас Вегас, Тенерифе, Бари, Саленто, Сен Тропе, Монте Карло, Маями, Лос Анжелис.

ДЕВА – кротка почивка в планината

Девата не оставя нищо на случайността. Тя е изключително рационален знак и затова организира своята ваканция месеци предварително. Не харесва шумните места. Предпочита такива, които я зареждат с позитивна енергия. Планината отговаря напълно на представата й за идеален отдих – там може да се отпусне както физически, така и духовно. Колкото по-далеч е от града, в който живее, толкова по-добре. Девата дори не отдава значение на удобствата – стига да има покрив над главата си и здравословна храна, тя ще е доволна. ДЕСТИНАЦИИ ЗА ДЕВАТА: Шотландия, езерната част на северна Италия, Сардиния, швейцарските Алпи, Париж.

ВЕЗНИ – около света с елегантен круиз

Ако може да си го позволи, роденият под знака на Везни ще обиколи света с кораб.Круизните пътешествия въплъщават представата на този зодиакален знак за перфектна ваканция, тъй като са комбинация от елегантност, аристократичност, лек носталгичен дух, възможност да облича всяка вечер различни красиви тоалети и в същото време шанс да посети много места, когато корабът акостира. В цялата тази комбинация има и много романтика. А и така ще бъде задоволено любопитството му, тъй като круизите минават през едни от най-интересните местности. ДЕСТИНАЦИИ ЗА ВЕЗНИТЕ: Париж, Лондон, Ню Йорк, Дубай, всяко кътче в Египет, островите в Индийския и Тихия океан.

СКОРПИОН – дълъг, изучаващ престой

Скорпионът жадува да задоволи любопитството си и да разгледа някой интересен европейски град. Но не повърхностно или за ден-два, а да постои поне месец. Ако този град е непознат, още по-добре. Когато отиде на избраното от него място, Скорпионът попива на 100% атмосферата. Той не просто разглежда забележителностите, ако има такива, а се потапя в живота там. Харесва му да посещава местните нетуристически заведения, да пазарува от кварталните магазинчета редом с жителите на града, да се весели в нощните клубове, които категорично не попадат в популярните справочници, да се почувства част от мястото. ДЕСТИНАЦИИ ЗА СКОРПИОНА: замъците по река Лоара, Венеция, Пиза, Будапеща, Тунис, Мароко, Истанбул.

СТРЕЛЕЦ – колкото по-екзотично, толкова по-добре

Екзотичните дестинации оглавяват топлистата на Стрелеца. Това е може би най-страстният пътешественик от всички зодии. Стрелецът обаче предпочита да разглежда далечните от дома му места, където флората и фауната искрят от цветове и звуци. Той не оставя нищо на случайността и строго планира своята ваканция. Всеки път тя е различна, необикновена и запомняща се. Може да видите това по снимките, които после публикува в социалните мрежи – щастливо позиращ сред ярки цветя, на камила в пустиня или в клетката на тигъра. Мотото му е, че човек има един живот и трябва да види максимално повече места, докато е жив. ДЕСТИНАЦИИ ЗА СТРЕЛЕЦА: Мачу Пикчу, Гранд Каньон, Милано, Индия, Тайланд, Индонезия, Австралия, Аржентина, Бали.

КОЗИРОГ – у дома или на гости при приятели

Представителите на тази зодия са домошари. Те обичат домашния уют и хубавата храна, по възможност допълнени от персонал, който да ги обгрижва. Екофермите или селските почивки са добро решение за тях. Този тип почивка ги отпускат и им дават възможност да опитат местни специалитети, приготвени от биопродукти. Обичат също така да гостуват. Те с удоволствие се впускат в далечни пътувания, само за да постоят 2-3 дни при своите приятели, които не са виждали от години. Не харесват лъскавите курорти, но ако някой им подари такава ваканция, няма да откажат и ще стегнат куфарите си точно за два часа. ДЕСТИНАЦИИ ЗА КОЗИРОГА: Прага, Рим, Атина, Канада, немските села и малки градове, Япония.

ВОДОЛЕЙ – в голям и шумен град

Водолеите са динамични, любопитни, независими и артистични натури. Когато става въпрос за избор на перфектна ваканция, те, без да се замислят, биха посочили някой голям град, в който има бурен нощен живот или място, където им предлагат различни възможности да се докоснат до изкуството – например театрален фестивал или интересни галерии. Ако градът е край море, още по-добре. Но преди всичко е важно да бъде от онзи тип, които никога не спят. Нали и Водолеите това очакват – да прекарат не само дните, а и нощите си по забавен и запомнящ се начин. ДЕСТИНАЦИИ ЗА ВОДОЛЕЯ: Мексико, Африка, фиордите на Норвегия, Швеция, Аляска, Гренландия, Филаделфия, Бостън.

РИБИ – там, край морето...

Почивката на Рибите трябва да е край вода. А ако тази вода има пясък и вълни, това би било прекрасно. На море! Няма какво да се каже повече.За Рибите гледката на хоризонта, където синята вода се слива и прелива в синьото небе, действа релаксиращо. Затова не се чудете, когато ги откриете последни на морския бряг. Вълните не само ги успокояват, но им действат и зареждащо. Край морето те се отърсват от стреса, забравят за проблемите, а красивата гледка на залеза или изгрева провокира въображението им и ги настройва творчески. Рибите обичат да летят в своята фантазия – а какво по-добро място за тази цел от притихналия плаж? ДЕСТИНАЦИИ ЗА РИБИТЕ: Андалусия, Португалия, Соренто, Санкт Петербург, Полша, Москва.

Източник: rozali.com