Записването на участниците и разполагането на автомобилите в парка започва то 9:00 ч. Официалното откриване на първия ретро парад в Козлодуй е с начален час 11:00 ч., когато започва и оценяването на експертната комисия. На официална церемония ще бъдат връчени наградите на победителите в различните категории.

За всички присъстващи ще има изненади и съпътстваща програма с участието на състави от общината. Децата ще имат възможност да спечелят два велосипеда чрез томбола. В 13:00 ч. ще се състои награждаването на. Участниците в събитието ще могат да посетят Националния музей-параход „Радецки”.

За жителите и гостите на Козлодуй е осигурен безплатен транспорт с автобуси, които ще се движат през 1 час от 10.30 до 15:00 ч.

Мероприятието се осъществява с любезната подкрепа на: „Джи пи груп” АД, Auto Bild – България, Български Автомобилен Клуб „Ретро”, Шато Бургозоне, бира „Пустиняк”, Пежо клуб – България, „Лавина 02” ООД, Пауни център, Хотелски комплекс „Радецки” и медийни партньори – списание „Автокласика & Мотоциклети”, списание „Retro Classic”, списание TopGear – България.

На 16 юни участниците в събитието ще посетят АЕЦ „Козлодуй”.