Друго предпочитано място за сключване на граждански брак е красивата сграда на Художествена галерия "Никола Петров" във Видин, построена през 1892 г. за Военен клуб, в който са се организирали прочутите виенски балове в края на ХIХ и началото на ХХ век. Тя е чудесен избор за младите хора, които се вричат във вярност един на друг.

Община Видин организира изнесени сватбени ритуали от 2006 г. Много двойки избират да се венчаят в емблематични за крайдунавския град места. Така едно от най-съдбовните събития в живота остава свързано с незабравимо преживяване и прекрасен спомен.

Община Видин организира изнесени сватбени ритуали от 2006 година. Много двойки избират да се венчаят в емблематични за града ни места. Така едно от най-съдбовните събития в живота остава свързано с незабравимо преживяване и прекрасен спомен.

Първата заявка за организиране на сватбено тържество извън ритуалната зала през 2019 година е за 27 април – в Художествената галерия, а 12 май е запазена дата за средновековната крепост „Баба Вида“. (По-подробна информация за изнесените сватбени ритуали, които предлага Община Видин, може да получите на телефони: 094 609 499 и 0877 842557, или на място в административната сграда на Общината, пл. „Бдинци“ №2, партер, ст. №1).