Лично кметът на Община Монтана – Златко Живков, награди участниците в конкурса, които получиха рекламни материали, безжичен спийкър и възможност да посетят „София Тех Парк“, осигурени от ОИЦ – Монтана и Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет.

Клипът на Криси получи 84 харесвания (лайка) и показва как може да бъде изградена работилница за ретро автомобили в Северозападна България. Разказът и снимките доказват голямата му страст към „овехтелите“, но пълни с емоция и история, коли, която от години се е превърнала в негово хоби. По нестандартен начин Кати, която получи 82 харесвания, обяснява, че съвременният човек е изцяло свързан с мобилните устройства, затова все по-популярни и масови ще стават екологичните соларни батерии. Нейното видео представлява своеобразен поглед към важната роля, която има човекът – не само на консуматор, но и на пазител на най-ценното – природата.

Идеите на Криси и Кати се конкурираха и до последно редуваха своето първенство. От всички ученици, с които екипът на ОИЦ – Монтана се срещна, само те се престрашиха да разкажат за своите идеи, бяха смели и креативни. На 1 юни 2019 г. ще разгледат първия научно-технологичен парк в България – „София Тех Парк“, изграден със средства по Оперативна програма „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013 г. Криси и Кати ще посетят сградата на Експериментариума, разположена на площ от 2000 кв. м. Тя е своеобразен музеен център на иновациите и високите технологии.

За да участват в онлайн конкурса учениците на възраст между 14 и 18 г. трябваше да представят своя идея в 2-минутен клип с размер до 25 МБ и да го изпратят на страницата на Областен информационен център – Монтана в социалната мрежа „Фейсбук“ чрез съобщение в Messenger до 12 май 2019 г. На същото място в периода 13 – 23 май 2019 г. се проведе и публичното гласуване за клиповете. Инициативата е част от общоевропейската кампания „Европа в моя регион“ за 2019 г., а организатор е Мрежата от областни информационни центрове в страната.