В празник за ценителите на изобразителното изкуство се превърна откриването на петата самостоятелна изложба на талантливата художничка Кристина Котларска, но първата, на която са представени само графични творби.

Кристина е редовен участник в мартенския конкурс "Жената-майка и любима". Три години подред (периода 2014-2016) участва в "Магията на Мездра".

Изложбата бе открита от Светла Дамяновска - главен експерт "Културно наследство и художествена галерия" в Община Мездра. Тя представи отделните творби и техники, използвани от художничката като ги раздели в три групи.

„Пейзажи, такива каквито са „Етъра”, „Банско”, „Копривщица”, състояния и вълнения, които всеки човек изпитва през житейския си път. Такива са творбите „Началото”, „Истина или неистина” и портрети. Имаме един, който заема централно място, той е на родителите на Котларска.

В галерията бяха представени 13 творби - с молив върху картон и комбинация с туш. Наред с познатите вече графики "Истина и неистина", "Размисъл", "Началото", "Сбогуване", "Ежедневие", "Да изпревариш бурята", "Старата къща", "Разбити сънища", "Зимен ден", изразяващи човешки мисли и послания, бяха представени три нови графики от посетени обекти - "Банско", "Копривщица" и "Етъра". Централно място бе отделено на портрета на нейните родители.

Талантливата художничка разказа, че изкуството се усеща, то е в кръвта на твореца. "Вече съм показвала картините, но осъзнах, че с порастването виждаме нещата по различен начин и се надявам да откриете нещо ново във всяка от тях."

Кристина Котларска си пожела повече срещи с приятели и успехи в изобразителното изкуство.

Специални поздрави и букет поднесе кметът на Община Мездра Иван Аспарухов. Гости на културната изява бяха заместник-кметовете Нели Минева и инж. Николинка Кътовска и секретарят на Общината Светлана Мицева.