© Община Видин

Новата пързалка се стопанисва от Община Видин и ще радва любителите на зимните забавления чак до края на февруари 2021 г. Тя е с естествен лед и ще работи всеки ден от 12:00 ч. до 21:00 часа (при температура под плюс 15 градуса), с график от половинчасови сесии с 30-минутна пауза помежду им за извършване на задължителната профилактика. Цената на услугата за една сесия е: за възрастни – 5 лв.; за деца и ученици – 3 лв.; за ползване на помощно средство – 1 лв.

Съоръжението, което е с размери 300 кв. м и максимален капацитет 60 души, може да се използва както от деца, така и от възрастни. Кънките за пързаляне се предоставят по номера, след получаване на касов бон и се връщат само на обозначеното място, като преди това бъдат почистени с предоставените за целта четки. Разрешено е пързалянето и със собствени кънки.

Пързалката е предназначена за физическа активност, а не за фигурно пързаляне. След всяко връщане кънките ще бъдат дезинфекцирани. Ползването й става при спазване на противоепидемичните мерки. За целта е поставена маркировка, така че хората да са на необходимата дистанция един от друг, докато изчакват реда си за получаване на касов бон. Правилата и графикът са разположени на видно място върху касата, красиво изрисувана от видинската художничка Теодора Обретенова. Инструктори, работещи на смени, ще следят за спазването на правилата, за безопасността на пързалящите се и ще помагат на тези от тях, които за първи път се качват на леда.

Първите две сесии след официалното откриване на ледената пързалка бяха безплатен подарък от Община Видин за най-нетърпеливите.