Подгласник на Митко Ценов в ежегодната анкета стана неговата съотборничка Милица Мирчева, която събра 88 т. През 2016 г. Милица участва в маратона при жените на Олимпийските игри, в полумаратона на Европейското първенство и на Европейския шампионат по крос кънтри при девойките до 23 г. и завоюва три национални титли - на 5000 м, 10 000 м на писта и в полумаратона при жените.

На трето място в анкетата се нареди наставникът на Митко и Милица Йоло Николов със 79 т.. През т. г. Йоло спечели три национални титли при мъжете - на 3 000 м с пр., 10 000 м на писта и в полумаратона и стартира на Балканиадата по крос кънтри и в полумаратона на Европейското първенство.

В десетката на най-добрите спортисти влязоха също трикратната републиканската шампионка при момичетата до 16 г. Рая Лалова (СК Атлет), Божидар Симеонов (ХК Локомотив), Дева-Мария Драгиева (СК Атлет), Йордан Тонов (ХК Локомотив), Денис Иванов (СК по снукър Мездра 2013), Милен Валентинов (ХК Локомотив) и Иван Драгановски (СК Атлет).

Треньор на годината, също за рекордния седми пореден път, стана Йоло Николов, под чието ръководство през 2016 г. Митко Ценов и Милица Мирчева участваха на Олимпиадата в Рио, стартираха на европейски и балкански първенства, спечелиха една балканска титла и дузина медали в средните и дългите бягания на националните шампионати.

За отбор на годината единодушно бяха определени юношите младша възрастна ХК Локомотив (Мездра) с треньор Емил Николов, който през т. г. се класираха на четвърто място на Държавния финал при 14-годишните момчета и се представиха с успех в турнира за Купата на България и на силния международен турнир в гр. Смедерево, Сърбия. На второ място в класацията за отбор на годината се нареди ФК Околчица (Моравица), а на трето - квартетът "Хармония" от ЖКХГ Анелия.

На Бала на спортистите бе връчена задочно и една специална награда - на треньора по лека атлетика Георги Митев, за цялостен принос в развитието на спорта в община Мездра. За трета поредна година Цветан Цветков от Спелеоклуб - Мездра бе определен за "Спелеолог на годината". Грамоти за високо спортно майсторство в спелеологията получиха Анна Василева и Деяна Минева. С едноминутно мълчание на церемонията бе почетена паметта на Ангел Радков - Чико, който ни напусна наскоро.

За пръв път, освен купи и грамоти, Спортист №1, Треньор и Отбор на годината получиха и парични награди от по 1000 лв. С по 100 лв. бяха премирани и останалите състезатели, намерили място сред 10-те най-добри спортисти на общината, както и носителят на приза "Спелеолог на годината".

Сред официалните гости на церемонията бяха заместник-председателят на Народното събрание Явор Хайтов, кметът на Мездра Генади Събков, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, треньорът по лека атлетика Борис Воденичаров, главният експерт за Северозападна България в Министерството на младежта и спорта Росица Стаменова, м. с. Юлияна Борисова и др.