Тази година те са решили да посветят традиционния лагер на айкидо и единението с природата. Всеки ден ще има тренировки по айкидо, като спортистите са разделени на две групи - деца и възрастни. Повечето от участниците са на възраст между 5-14 години.

Двата клуба развиват изключително много спорта и бойните изкуства при подрастващите деца и юноши с различни събития, които включват лагери, походи, демонстрации и локални тренировки в залите. Ръководители на клубовете имат практика от над 25 години в редица бойни изкуства, от което айкидо остава като най-голямата страст в душата им.

Сенсей Петров и Сенсей Златев участват ежегодно на множество семинари с японски майстори, присъстват на международни конгреси, които се организират от различните организации в цял свят, включително от Световната айкидо федерация и редовно посещават Япония, където се намират залите на главната квартира и Храмът на Айкидо.

Гост лектор на лагера е белгиецът Сенсей Люк Вермюлен - 6-ти дан, вицепрезидент на Европейската федерация по айкидо. Той има над 30-годишна практика по айкидо, като негови наставници са били едни от най-големите имена в света на айкидо. Сенсей Вермюлен е участвал в множество международни събития и семинари, включително водени и от него.