Мачът бе решен с автогол на Кристиян Григоров в 11-та мин., като основна заслуга за попадението имаше и Даниел Рапосо. Той проби отляво и отправи остро подаване, успоредно на голлинията, топката обаче рикошира в крака на Григоров и се озова в мрежата.

В 62-та мин. столичните „железничари“ отправиха втория си опасен удар към вратата на Деян Вълков, който стражът на Левски спаси. В 82-та мин. пък далечен шут на Мохамед Бухмиди премина над вратата и с това се изчерпаха положенията, които гостите създадоха в мача.

През останалото време домакините бяха по-добрият отбор на терена, направиха няколко добри атаки, но така и не успяха да стигнат до изравнителен гол. На два пъти капитанът на Локомотив Красимир Милошев бе последна преграда пред топката. Първо в 15-та мин. той изчисти от голлинията удара с глава на Андон Гущеров, а в края на мача пресече и шута на Даниел Пехливанов. В 40-та мин. Деян Иванов пробва от далеч да превземе вратата на съперника, но вратарят Цветомир Витков се разтегна и изби в корнер. Малко преди това атака на Акрам Салхи бе спряна на границата около наказателното поле, но сигнал от главния съдия Петър Кузев не последва. Салхи пропусна да се разпише в 52-та мин. изведен сам срещу вратаря. Пропуски след почивката направиха Гущеров и Деян Иванов.

Левски (Лом) - Локомотив (София) 0:1

Левски: 1.Деян Вълков, 18.Ваньо Илиев, 15.Лъчезар Григоров, 11.Васил Сапунджиев, 5.Кристиян Григоров, 14.Деян Иванов (69-6.Гален Ненов), 4.Николай Христов-кап., 20.Лука Стоянович, 17.Акрам Салхи, 77.Даниел Пехливанов, 9.Андон Гущеров. Треньор: Ивайло Василев.

Локомотив: 1.Цветомир Витков, 2.Стойчо Атанасов (46-10.Илия Димитров), 5.Георгиос Катсикас, 13.Даниел Рапосо, 26. Красимир Милошев-кап., 22.Владимир Семерджиев, 89. Матеус Роча, 8.Христо Иванов (81-58.Октавио Мерло), 7.Александър Александров (90+2-16.Денис Стефанов), 9.Мохамед Бухмиди, 11.Раел Лолала (59-14.Християн Чипев). Треньор: Иван Колев.

Голмайстор: Кристиян Григоров (11-автогол).

Главен съдия: Петър Кузев.

Асистенти: Мартин Мачев, Венцислав Банчев.

Жълти картони: Кристиян Григоров, Деян Иванов (Левски); Красимир Милошев (Локомотив).

Стадион: „Дунавски юнак”-50 зрители.

Отзиви след мача:

Иван Колев (треньор на Локомотив): Отсъствието на 7 основни футболисти се отрази на играта ни. Контузията на Стойчо Атанасов пък ни създаде допълнителни проблеми след почивката. На практика в лицето на Владимир Семерджиев разполагах само на един истински полузащитник, затова се принудих да пускам някои футболисти на нетипични за тях позиции. Домакините през по-голямата част от мача доминираха, хубаво е, че устояхме на натиска им. Красимир Милошев на два пъти се намеси решително, но това е работата на един защитник.

Д-р Георги Гаврилов (кмет на Община Лом): За пореден път отборът играе добре, създава положения за гол, но не успява да ги реализира. Явно някакъв карък ни преследва от началото на сезона. Не мога да не съм доволен от старанието на момчетата. Повечето от тях две седмици бяха под домашна изолация, заради коронавирус, не бяха тренирали през това време, но издържаха физически на тежкия терен. Отново казвам, че за нас турнирът не е приоритет, но искахме и търсехме победата до последния съдийски сигнал.