Големият герой отново се оказа нидерландският нападател Найджъл Робърта, който вкара два гола и направи асистенция.

Трябвам да отчетем, че "сините" имаха и огромна доза шанс преди почивката, когато Ботев пропусна дузпа, както и още едно стопроцентово положение.

„Левски“ има вече 24 точки, като е на 4 зад първата шестица, както и на осем пред последния „Етър“.

Резултатът бе открит в 7-ата минута, когато след корнер Домовчийски отклони, а оставения тотално сам Костадин Ничев прати топката във вратата.

Малко по-късно Патрик-Габриел Галчев нелепо игра с топката с ръка в наказателното си поле, а реферът нямаше друг избор освен да отсъди дузпа. Даниел Генов обаче нацели страничната греда и пропусна да увеличи преднината на домакините.

Генов може спокойно да бъде определен за грешник днес, защото от около два метра от вратата пропусна нов шанс.

„Левски“ излезе доста по-агресивно и атакуващо през второто полувреме.

Всичко започна със светкавичен обрат, с два гола само в рамките на две минути, дошли от два последователни корнера. При първият Найджъл Робърта надскочи всички и вкара във вратата на непредвидливо излезият Краси Костов. Две минути по-късно Робърта отново надскочи всичко, но отклони към капитана си Живко Атанасов, който от няколко метра вкара за 2:1 в полза на „Левски“.

Всичко бе решено в 66-ата минута, когато Мартин Петков изпревари и бе препънат от Костадин Ничев в наказателното поле. Найджъл Робърта вкара второто си попадение в мача от дузпа и оформи победата на „Левски.

Наставникът на "Левски" Славиша Стоянович изказа на мнение, че отборът трябва да играе във всеки мач, както го е направил през второто полувреме.

“В началото не бяхме агресивни и нямахме реакция на действията на съперника. Изгубихме се в първите 20 минути. Имахме и късмет, че не стана 2:0, защото след това трудно можехме да реагираме. След това обаче имахме промени на почивката и се получиха нещата. Искахме да вземем повече топки и да покажем агресия и характер. Доволен съм от реакцията, защото трябваше да правим големи ротации пак. Трябва да се играе така не само едно полувреме, а 90 минути и във всеки един мач. Все още не знам нищо за Начо, надяваме се да не е нещо сериозно, защото много ни липсват играчите в защита. За Сулака ще трябва доста време, мисля, че тази седмица няма да е на линия. Не е лека контузията му. Трябва да гледаме мач по мач. Както сме близо до първата шестица, така сме и близо до долната група”, каза Стоянович.

Наставникът на "Ботев" (Враца) Антони Здравков пък съжали за пропуските при 1:0 в тяхна полза.

"Какво се обърка ли? Първото полувреме не успяхме да отбележим дузпа, след това пропуснахме едно чисто положение, вместо да е 2:0 или 3:0 за нас, всичко свършваше. Допуснахме гол след грешка, след вторият им гол отборът рухна. Имахме нещо като опит да се върнем в мача, но нищо повече. Успяхме да вкараме отбора на Левски в напрежение, ако бяхме отбелязали втори гол, мачът свършваше, казвам ви. Проблемът ни е при отбелязването на голове, затова точките са ни толкова малко. Не знам, не е подценяване на ситуациите, липса на спокойствие. Не е карък, не е нещастие… Преломният момент дойде след втория гол на "Левски", тогава момчетата вече не вярваха, че могат да обърнат резултата. Длъжни сме да излезем да играем срещу ЦСКА сериозно за Купата на България. Нямаме право да отписваме този мач и турнир, напротив. В мач за Купата всичко може да се случи, един мач е. Ще се постараем да излезем като първото полувреме днес, но в по-продължителен период от мача", каза Здравков.

Източник: monitor.bg