© balkanec.bg

В Деловодството на Община Ботевград са постъпили само две оферти в законоустановения срок до – до 19.03.2020 година. Постъпилите оферти са от фирмите „ЛКС“ ООД , с адрес гр. Мездра и „МИКРА-КМ“ ЕООД, с адрес гр. Ботевград. Няма подадени оферти след изтичане на крайния срок.

След като офертите бяха разгледани, назначената комисия определи на първо място в класирането фирма „ЛКС” ООД с комплексна оценка- 100т. Участникът „МИКРА-КМ“ ЕООД бе отстранен от понататъшно участие в процедурата.

Реализирането на цялостния проект „Реконструкция и благоустрояване на Градски парк в град Ботевград“ цели да се подобри физическата и жизнена среда в Община Ботевград като предпоставка за осигуряване на устойчива и екологична среда с по-високо качество на живот и нови възможности за икономическо и социално развитие. Предвижда се подобряване социализацията на градския парк, реновиране и разширяване на зоните за отдих и спорт, цялостно благоустрояване с цел създаване на условия за активен и пасивен отдих на хора от всички възрасти. Инвестиционният проект е разработен и одобрен за изпълнение и въвеждане в експлоатация на четири етапа.

Общата територия, предмет на реконструкция и благоустрояване, обхваща съществуващите паркови пространства в западната част на града с площ от 65 000 кв.м.

Настоящата обществена поръчка обхваща изпълнение на Етап 3 (Зона 3) – връзката между северната и южната част на парка, и Етап 4 (Зона 4) – най-южната част на парка, която е свързана с градския стадион, съобразно предвиденото в инвестиционния проект.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 753 550,55 лева без включен ДДС или 904 260,66 лева с включен ДДС. Участникът предлага обща цена за изпълнение в размер на 741 508,94 лева без ДДС или 889 810,73 лева с ДДС.

Настоящата поръчка се финансира от бюджета на Община Ботевград със средства за целева субсидия за капиталови разходи.

Срокът за изпълнение на строителството е не повече от 180 (сто и осемдесет) дни, считано от датата на откриване на строителната площадка.


Източник:balkanec.bg