Срещата започна с очаквания домакински натиск, но в играта на момчетата на Ники Нинов личеше нервност и безидейност. Това явно допадна на студентите от Свищов и те също се поддадоха на хаотичните безадресни изритвания на топката. Въпреки че „черно-белите“ в този мач владееха за по-дълго кълбото, в играта им нямаше идея, липсваше свързващото звено в средата на терена. Усетили безсилието в атаките на домакините, гостите смениха тактиката и заложиха на контраатаката.

Така в 32-та минута, след груба грешка в центъра на терена от страна на „локомотивци“, последва дълъг извеждащ пас по дясното крило, където играчът на „студентите“ напредна необезпокояван от никого, подаде прострелен успореден пас в малкия пеналт, където бяха се скупчили 5-6 играчи от двата тима. В настъпилото меле най-съобразителен се оказа Венелин Йотов от гостите, който засече топката от близко разстояние за 0:1.

Домакините реагираха като ужилени и се втурнаха да търсят бързо изравнаяване. Атаките им обаче бяха безрезултатни, въпреки отправените 2 удара в рамките на вратата. Така първата част завърши с гол аванс за гостите.

© архив

Второто полувреме започна отново с териториален превес за „железничарите“, но свищовлии успяваха да се справят с набезите на локомотивци. Играта и на двата отбора продължи да бъде разпокъсана и безидейна. Топката бе по-често във въздуха, отколкото на терена, вследствие на грешките и от двата отбора. При една от тях гостите се възползваха от поредна грешка на домакините в средата на терена и неразчетено излизане на вратаря Никълас Петров, която едва не доведе до второ попадение. Само слабият удар и бързото връщане на младока в рамката на вратата спаси „железничарите“.

Последваха поредица от ответни атаки, но липсваше завършващият удар към вратата на Владимиров. В две от тях той направи добри спасявания. Все пак желанието на домакините за връщане в мача бе възнаградено в 59 -а мин., когато след изпълнението на поредния ъглов удар за мездренчани, топката попадна в Митко Милчев, който стреля неспасяемо във вратата на свищовлии и възстанови равенството 1:1.

До края на двубоя играта продължи да бъде разпиляна, безидейна и накъсвана от нарушения. В 81-а мин. страхотен изстрел на Матадос мина на сантиметри от гредата и така домакините пропуснаха да излязат напред в резултата. 3 минути по-късно, при поредната атака на локомотивци, съдията видя груба игра на Генади Петров срещу вратаря на „студентите“ и вдигна втори жълт, респективно червен картон. Така домакините останаха с 10 човека на терена.

До края на срещата двата отбора си размениха по една опасна голова ситуация в последната минута, но така и не си отбелязаха победен гол.

Ст.треньорът на Локомотив заложи на следния състав: Никълас Петров, Методи Янков, Генади Петров/к/, Митко Милчев, Стефан Иванов, Радослав Зарев, Николай Ганчев, Пламен Венелинов, Милен Василев, Лионел Матадос и Ивайло Златев – Терминатора.

„Академик“ Св – В. Владимиров, Г. Йорданов, Ив. Гачев/к/, М. Пендов, Персиян Петков, Ст. Трайков, Пл. Павлов, Вен. Йотов, Милен Петров и Дим. Костадинов - ст.треньор Евгени Георгиев

Ж.к. – Генади Петров, Николай Ганчев и Митко Милчев /Л/, Виктор Владимиров, Пл. Ангелов, Милен Петров и Марин Пендов /Ак/

Ч.к – Генади Петров/Л/

Гл.рефер Петър Кузев и асистенти – Даниел Ников и Калин Кинов. Четвърти съдия - Илия Семов също от Габрово. Делегат на БФС - Тони Вашков от Плевен.