Въпреки загубата, „локомотивци“ изиграха един добър мач, в който момчетата Диан Попов показаха характел, хъс и тактическа дисциплина.Първото полувреме бе почти равностойно, въпреки че домакините наложиха териториален превес, но защитата на мездренчани се оказа непробиваема.

Втората част започна със същото бързо темпо, но и двата отбора не намираха точния изстрел към вратата на противника. Локомотив заложи на контраатаката, което изненада домакините, но създадените положения така и не бяха реализирани.

След един час игра севлиевци вдигнаха оборотите и натиснаха, което принуди „железничарите“ да се приберат в собственото си наказателно поле, за да не допуснат попадение. Все пак, закономерният домакински натиск бе възнаграден с единственото попадение на Добрин Петров в 68-та минута.

Гостите от Мездра не се предадоха и отговориха с няколко бързи контри, но така и не успяха да стигнат до попадение. В даденото от съдията продължение, мездренчани получиха правото да изпълнят корнер, при който защитник на домакините си помогна с ръка, но съдията подмина ситуацията и не отсъди 11-ов наказателен удар.

Така след XXXII-я кръг отборът на Локомотив Мз остава на 12 позиция с 29 точки и голова разлика 32:45.

Наставникът на „железничарите“ Диан Попов сподели, че е доволен от показаното на терена, от характера и хъса на неговите момчета, на само малшансът ги е лишил да си тръгнат с точка от втория в класирането отбор на Севлиево.

Диан Попов заложи на следния състав: В. Асенов, Н. Ганчев(к), В. Сапунджиев, Ст. Стефанов (Г. Петров), В. Иванов, М. Милчев, Гр. Илиев, Св. Валериев, Ив. Аспарухов – младши (Ст. Иванов) , Ат. Йорданов и М. Иванов (П. Петков).