Две седмици преди изтичането на крайния срок за подаване на заявки за участие в първенството на Врачанската "А” областна група нито един от трите футболни клуба в Мездра - Локомотив 2012, Локомотив 1929 и Локомотив (Мездра), не е заявил участие в "А” ОФГ Враца, информира Цветан Патеров, председател на Областния съвет на БФС.

Крайният срок за подаване на заявки изтича на 4 август, когато във Враца ще се проведе съвещание с представители на футболните клубове от областта, на което окончателно ще бъде уточнен съставът на групата за новия сезон. Два дни по-рано обаче има заседание на Зоналният съвет на БФС във Велико Търново, на което Патеров трябва да докладва на какъв етап е подготовката на 5-те първенства, администрирани от Областния съвет на БФС - Враца: "А” и "Б” ОФГ, юноши младша възраст, деца и подготвителна група.

Засега сигурни участници в първенството на „А” областната група от община Мездра през сезон 2016/17 са актуалният областен шампион Околчица (Моравица), Скала (Зверино) и първенецът на „Б” ОФГ Скала 2015 (Оселна).

От ръководството на Локомотив 2012 (Мездра), който тази пролет изпадна от "Б” група, официално са уведомили Зоналния съвет на БФС, че се отказват от участие в първенствата на новосформираната Северозападна Трета лига - мъже и юноши старша възраст в Зона "Велико Търново”. Ако осигурят средства за издръжка, от клуба възнамеряват да заявят участие само на детски отбор и подготвителна група в шампионатите в Зона "Враца”.

След пет сезона в четвъртия футболен ешелон ФК Локомотив 1929 (Мездра) също най-вероятно ще прекрати участието си в "А” областната група. В началото на другата седмица спонсорът на клуба Кунчо Кузманов ще се срещне с кмета на общината Генади Събков, след което ще стане ясно дали ще продължи да подпомага Локо 1929.

Новосъздаденият Локомотив (Мездра) на този етап е представил в Областния съвет на БФС само копие на съдебната регистрация на клуба. Като нов клуб обаче, Локо (Мездра) трябва да започне участието си от най-ниското ниво на българския футбол - "Б” ОФГ, уточни Цветан Патеров.