© Павел Петров, Община Мездра

Предстоящия двубой със сигурност ще пропусне нападателят на "червено-черните" Румен Рангелов, който е наказан с лишаване от състезателни права за 1 среща заради натрупани жълти картони. Старши треньорът на домакините Николай Николов-Колчо няма да може да разчита също на услугите на централния защитник Камен Каменов, който е на работа, както и на Браиан Стоянов, който също отсъства.

Под въпрос е участието на Любослав Младенов и Марио Иванов, които все още лекуват контузии, но попаднаха в групата за мача

За сметка на това в титулярния състав се завръща офанзивният халф Любослав Петров, който вече изтърпя наказанието си от една среща за червения картон, получен от него в края на есенния полусезон.

В миналия кръг Локо (Мездра) завърши наравно - 1:1, като гост на Ком (Берковица), а Янтра (Полски Тръмбеш) загуби с 0:3 у дома от Янтра (Габрово). Мездренските "железничари" заемат седмо място във временното класиране с актив от 23 точки, докато гостите са на пред-предпоследната, 14-а позиция с 14 пункта.

През есента ОФК Локомотив победи Янтра в Полски Тръмбеш с 4:2 (голмайстори: Валдемар Стоянов, Браиан Стоянов - 2 и Румен Рангелов).

© Павел Петров, Община Мездра

Дербито на кръга е в Габрово, където вторият в таблицата - Янтра, приема лидера Спартак (Плевен), като при успех днес може да го измести от първото място.

В останалите срещи съперници са: Първа атомна (Козлодуй) - Вихър (Славяново), Бдин 1923 (Видин) - Ком (Берковица), Академик (Свищов) - Локомотив 1927 (Дряново), Трявна - Партизан (Червен бряг), Левски 2007 (Левски) - Ботев (Луковит) и Севлиево - Павликени.