Юношите старша възраст на Локомотив (Мездра) постигнаха убедителна победа в последния си домакински двубой от първенството по футбол в Зона "Велико Търново". Младите „железничари” се наложиха със 7:2 над втория в класирането Бдин (Видин). С четири гола, три от които от пряк свободен удар, се отличи нападателят Марио Велинов.

Гостите започнаха по-добре срещата и поведоха с 0:1 след попадение на Тони Цветков. След гола домакините се активизираха и направиха пълен обрат още до почивката. Константин Велинов изравни за 1:1, а Марио Велинов от фаул направи резултата 2:1.

През второто полувреме юношите на Локо (Мездра) продължиха да доминират на терена и увеличиха аванса си. В началото на втората част Марио Велинов се разписа отново от пряк свободен удар за 3:1, а малко по-късно Иван Ерменков покачи на 4:1. След това видинчани върнаха един гол от статично положение, след което Марио Велинов вкара още на две попадения, а Ерменков с втория си гол оформи крайното 7:2.

Срещата бе изгледана от наставника на мъжкия отбор Мирослав Митев, който ще попълни групата на тима за символичното домакинство на Верея (Стара Загора) с играчи от юношите. Специалистът включи в днешната тренировка на мъжете всички футболисти от юношите старша възраст и след това ще определи кои от тях ще бъдат взети за мача в Севлиево.

Във временното класиране, кръг преди края на шампионата в Зона "Велико Търново", начело е Спартак (Плевен) с 36 точки, пред Бдин с 28 и Ботев (Враца) с 23. Локо (Мездра) е шести с актив от 14 пункта.

В последния, 14-ти кръг за сезона мездренските юноши гостуват на Етър (Велико Търново). Двубоят е на 11 май (сряда) от 18.00 часа.