Втородивизионният Локомотив (Мездра) загуби с 0:2 от елитния Монтана в контролна среща, която се игра на градския стадион. Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия в петък легендарен нападател на мездренския футбол от близкото минало Стоян Добрев - Содата. Двата отбора направиха двуостър мач, като пропуснаха по няколко изгодни положения за гол. Още в 5-тата мин. Петър Златинов излезе сам срещу Василев, но стражът на гостите спаси удара му. В 10-та мин. при идентична ситуация Иван Коконов се откъсна зад защитата на домакините, но вратарят Крушарски също се справи.

В 30-тата мин. монтанчани откриха резултата. След продължително разбъркване в пеналта Атанас Илиев стреля с глава, Крушарски спаси, топката попадна в Иван Михов, който със силен шут я прати в мрежата. До края на първата част двата тима направиха по един пропуск, чрез Иван Минчев и Златко Бонев.

В началото на второто полувреме Георги Мирчев можеше да изравни, засичайки от въздуха подаване на Любомир Христов, но ударът му мина покрай гредата. В 56-тата мин. с пропуск от няколко метра отново се отличи Бонев.

В 62-та мин. гостите стигнаха до втори гол. Иван Стоянов проби отляво в наказателното поле и центрира към непокрития Атанас Илиев, който се разписа с глава за 0:2. До края на мача добри шансове за домакините пропиляха Бонев и единият от двамата белгийци, играли за „железничарите“ - Иси Мулай. За гостите с пропуск се отчете Набил Еженави.

Локо (Мездра) започна в състав: Крушарски, Петров, Георги Георгиев, Митов, Тунтев, Тевия, Христов, Бонев и Хаджииванов, Петър Златинов (кап.) и Мирчев. След почивката в игра влязоха Николай Кръстев, Захаринов, Колев и Цолев, както и двама от белгийските футболисти - Иси Мулай и Ибрахим Колибали.

След проверката между Локо (Мездра) и Монтана, контрола играха юношите старша възраст на клуба от „А” група и френско-белгийския тим. Чужденците се наложиха с 1:0 след попадение на Кадер. Така сборният отбор завърши лагера си у нас с две загуби и една победа.