© личен архив

В надпреварата се включиха шест отбора, разделени в две групи. В груповата фаза се изиграха шест срещи, по системата „всеки срещу всеки”, в две полувремена по 20 минути.

Победител в група „А” излезе съставът на „Локомотив” (Мездра) с две победи. Втори се нареди воденият от Владимир Найденов тим на „Скала” (Зверино) с една победа и една загуба, а трети – ОФК „София” – с две загуби. Двубоите от група „Б” се оказаха изключително интересни и резултатни. С по четири точки в актива си, след една победа и едно реми, се оказаха тимовете на „Ботев” (Враца) и „Ботевъ” (Брусен). Врачани обаче оглавиха групата заради по-добра голова разлика.

Завършилите на третите места в груповата фаза излязоха един срещу друг в битка за пето и шесто място. В този мач победител се оказа съставът на ОФК „София”, който надигра с 4:2 децата на „Трудовец”, осигурявайки си петата позиция в крайното класиране. Трети се класира отборът на „Ботевъ” (Брусен), побеждавайки „Скала” с 6:5 след изпълнение на дузпи.

В първия полуфинал „Локомотив” (Мездра) надигра с 4:0 комшиите от „Ботевъ” (Брусен), а врачани разбиха с категоричното 8:0 домакините от „Скала” (Зверино) във втория. Така за големия финал се класираха съставите на „Локомотив” (Мездра) и „Ботев” (Враца).

Мездренските „железничари” излязоха пределно мотивирани за победа във финалния двубой. Момчетата на Стоян Стоянов се наложиха с 4:1 над състава от Враца и триумфираха в първото издание на детския турнир в Зверино.

Организаторите бяха осигурили и три индивидуални награди. Голмайстор на турнира стана играчът на шампионите – Калоян Каменов, записал 7 попадения. Той получи купа и футболни обувки. За най-добър вратар бе избран Иван Манчев от „Скала” (Зверино). Манчев получи купа и вратарски ръкавици, а наградата за „Звезда на турнира”, присъждаща се за най-сърцат играч, отиде при футболиста на ОФК „София” – Аспарух Цанов.

Всички отбори получиха купи и медали. Футболистите, класирани на местата от второ до шесто бяха наградени от кмета на селото – Стоян Петров, а победителите от „Локомотив” – от бившия футболист на „железничарите” – Ивайло Бояджиев.

© Facebook

След награждаването кметът на Зверино - Стоян Петров обяви, че футболна топка, подарък от спонсорите, ще бъде пусната на търг. Сумата, събрана от благотворителната инициатива, ще бъде предадена на доброволците от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле".