Двубоят започна с натиск на „Локомотив”, който контролира събитията на терена.

15-ина минути след началото на срещата обаче домакините се наложи да направят принудителна смяна. При борба за висока топка, играч на „Левски” удари Томислав Костадинов от „железничарите” в лицето. Пострадалият получи разкъсване на веждата и бе изведен от терена, а минути след това откаран във врачанската болница. На негово място в игра се появи Виктор Митрински.

В 19-та минута „червено –черните” излязоха напред в резултата след хубав удар на капитана в тази среща Паоло Петков.

В 33-та минута отново Петков се озова в прегръдките на съотборниците си, след като прати кълбото в мрежата с прехвърлящ удар, правейки резултата 2:0. Последва пропуск с глава на Светослав Бонев.

В последните минути на първата част гостите вкараха два бързи гола. Така двата тима се оттеглиха на почивката при реми 2:2.

Второто полувреме премина под тотална доминация на „Локомотив”. Бързото разиграване и атаките на „червено-черните” доведоха до още три попадения, които разбиха надеждите на гостите за нещо повече в тази среща.

Попаденията отбелязаха Паоло Петков, Александър Лазаров и Владислав Стефанов, оформяйки крайния резултат 5:2.

Тази победа момчетата на Владимир Найденов посветиха на своя съотборник Томислав Костадинов. За MediaNews наставникът съобщи, че футболистът е добре, интервенцията е преминала без проблеми и състоянието на играча е стабилно.

След този двубой „Локомотив” има актив от 12 точки и голова разлика 18-12. В следващия кръг „червено-черните” гостуват на „Бдин” (Видин). Срещата е на 2 ноември.