По време на едномесечната си подготовка "червено-черните" изиграха още две контроли с четвъртоешелонни отбори - Бойчиновци (10:1) и Расово (4:2). В единствените си по-сериозни проверки те загубиха от Балкан (Ботевград) с 1:2 и завършиха наравно - 2:2, с Ком (Берковица).

Контролата с Ботевъ (Брусен) изгледа от трибуните бившият футболист на Ботев (Пловдив), ЦСКА и Локомотив (София) Христо Коилов, който след мача влезе в съблекалнята и беше представен като новия старши треньор на тима. Другият вариант за наставник на мездренчани е бил играещият треньор на аматьорския "Локомотив БДЖ" Юлиян Петков, който обаче е отказал офертата.

Христо Коилов е роден на 23 септември 1969 г. в Пловдив. В дългогодишната си състезателна кариера като футболист от 1989 до 2007 г. той е играл за Ботев (Пловдив), ЦСКА (София), Люцерн (Швейцария), Унион (Берлин) и Локомотив (София) на поста централен полузащитник. Като треньор е работил в щаба на Локомотив (София) и на Берое (Стара Загора), както и в Детско-юношеската школа на Септември (София). Притежава треньорски лиценз UEFA "А".

По информация на MediaNews, заплатата, която ще получава Коилов в Локо (Мездра), е 1 500 лв. Основните играчи в отбора ще вземат по 600 лв. Уточнени са и премиите за победа - 250 лв. навън и 150 лв. у дома.

Днес ОФК Локомотив (Мездра) ще картотекира в Зоналния съвет на БФС - Велико Търново 25 футболисти за новия сезон в Северозападната Трета лига. В първия кръг от шампионата "железничарите" гостуват на Вихър (Славяново), който през миналия сезон завърши на трето място във "В" група. Двубоят е тази неделя, 12 август, от 18:00 часа на стадиона в плевенския град.