Втора поредна загуба след подновяването на първенството в „Б” група допуснаха футболистите на Локомотив (Мездра). В среща от 19-ия кръг те отстъпиха при гостуването си на Ботев (Гълъбово) с 2:1. Голът за мездренските „железничари” отбеляза Антонио Хаджииванов 4 мин. преди края мача. Официален дебют с червено-черната фланелка направиха опорният халф с френски паспорт Колибали и крайните защитници Евгени Тунтев и Мартин Митов. Двубоят ще се запомни и с големия брой жълти картони - общо 11 (5 за домакините и 6 за гостите), показани от главния рефер Волен Чинков.

Георги Кирилов изведе домакините напред в резултата още в 12-ата мин.: централният нападател се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на мездренци след изпълнение на корнер. В този момент локомотивци бяха с човек по-малко на терена, след като малко преди това контузия в главата получи централният защитник Георги Георгиев.

До почивката добри възможности за отбелязване на гол се откриха пред Владислав Златинов и Хаджииванов, а през второто полувреме близо до изравняването бе Никола Яначков. Така се стигна до 86-ата мин., когато Златинов и Хаджииванов комбинираха на скорост, офанзивният халф напредна по левия фланг и с хубав диагонален удар възстанови равенството - 1:1.

Само 2 мин. по-късно обаче влезлият като резерва в състава на домакините Реджеб Халил се възползва от неразчетените действия в отбраната на локомотивци и с изстрел от пеналта донесе трите точки за отбора на Гълъбово.

След тази погрешна стъпка навън Локо (Мз) продължава да заема невралгичната 14-та позиция във временното класиране с актив от 16 т., на 4 точки от спасителното 12-то място. В следващия кръг мездренци приемат третия в таблицата - Локомотив (Горна Оряховица). Железничарското дерби е в събота (12 март) от 15.30 ч. на градския стадион.