Тимът на Локомотив (Мездра) започна с тежка загуба участието си в А областна група във Врачанско. Мездренските „железничари” паднаха с 4:0 при гостуването си на Манастирище. Две попадения за домакините отбеляза Кирил Кръстев, а по веднъж се разписаха Владимир Вълов – Сисо и Михаел Парасков.

Двубоят започна равностойно, с малко положения пред двете врати и игра предимно в центъра на терена. Домакините успяха да вкарат още при първата си голова ситуация. След бърза контратака с няколко подавания, Кирил Кръстев се озова на чиста позиция и не сгреши за 1:0.

В следващите минути мездренци отговориха с опасен удар от въздуха на Борис Тончев, преминал малко над гредата. В 30-ата минута футболистите на Манастирище успяха да увеличат аванса си. След бърза атака по лявото крило Михаел Парасков центрира към връхлитащия Владимир Вълов – Сисо, който засече топката в мрежата зад вратаря Иван Печенийски. Малко след това „червено-черните” пропуснаха най-чистото си положение. След неточно подаване на вратаря Юлиян Левашки, Камен Каменов овладя топката, но след това се забави и с последвалия изстрел не успя да я прати в опразнената врата.

В самия край на първата част резултата стана класически, след като Кирил Кръстев с глава отбеляза втория си гол.

През второто полувреме на практика мачът се доиграваше. В 60-тата минута Михаел Парасков от фаул от около 25 метра изненада вратаря Иван Печенийски за 4:0. Малко преди края на двубоя капитанът на Локо (Мездра) Валдемар Стоянов също от фаул стреля в ъгъла на варатата, но стража Левашки отклони топката в гредата.

В следващия кръг „железничарите” приемат у дома Ботев (Криводол). Двубоят е на 4 септември (неделя) от 17:00 часа.