Живеещите на посочения адрес преди месец уведомили ВиК - Мездра, че от доста време се чува силен шум от течаща вода в шахтата на водомерите им. При направената проверка от страна на служители на водоснабдителното дружество е установено, че проблемът е преди водомерите, което означава, че трябва да се търси в съединенията на улицата, разказва гражданката, подала сигнала.

И както казваше преди време доайенът в журналистиката, Петко Бочаров: “Да, ама не”… И докато умните се наумуват, водата взела, че се разлудувала…

На улицата бликнал гейзер, а от силното налягане асфалтът пропаднал. След отстраняването на аварията обаче, улицата се сдобила с огромно петно от насипан трошен камък, от който при всяко преминаване на кола политат стотици камъчета. В своето изявление гражданите изказаха своята дълбока “благодарност за оказаното им внимание, за приятните условия по пътищата и за великолепните градски пейзажи”.

За съжаление, такива лунни пейзажи могат де се видят на десетки места в града.

Припомняме, че със Заповед №702/ 04.10.2017 г. на кмета на общината Генади Събков местната администрация трябваше да започне засилен контрол на фирмите и дружествата, изпълняващи реконструкция на водопроводната мрежа. За тази цел в Община Мездра специално бе назначен специалист от Враца - инж. Петя Василева, главен специалист "Техническо обслужване и контрол" в Дирекция "Устройство на територията“.

В задълженията на заеманата от нея длъжност е възложено да осъществява контролните функции за спазване разпоредбите на Закона за устройство на територията, при издадени въз основа на него разрешения за строеж на улични мрежи и съоръжения на водопроводната и канализационна инфраструктура.

Инж. Василева трябва да извършва проверка при отстраняване на аварии и възстановяване на настилката по уличната мрежа и да изготвя предписания за констатирани нарушения и отчети за изпълнението.

От снимковия материал, изпратен ни от наши читатели, е видно, че и до този момент инженерката не е, или поне все още не е, направила проверка и не е изготвила предписание за възстановяването на настилката по уличната мрежа.