© Община Белоградчик

По време на срещата бяха дискутирани въпроси, свързани с развитието на волейболната игра и възможностите на федерацията за подкрепа и сътрудничество с оглед на прекрасната спортна база и желанието на местната власт Белоградчик да затвърди водещата си роля във волейбола в Северозапада.

Президентът на волейболната федерация благодари на общината и най – вече на кмета, за сътрудничеството и подкрепата на местния волейболен клуб. Подчерта приятното си впечатление от спортната зала и добрите условия за тренировки.

Повод за посещението е бъдещото сътрудничество и по-добра съвместна работа между клуба и федерацията по волейбол, както и амбицията на местната власт за ангажиране на спортната зала с международни мероприятия. Любо Ганев отбеляза: „Ние като федерация ще направим всичко възможно да развиваме и подпомагаме все повече деца. Да направим така, че да обхванем повече деца, да им помогнем да осъзнаят и задържат тази искра – любовта към спорта“.

Но от всички най-много спечелиха малките волейболистки и волейболисти, които видяха на живо и се докоснаха до българската и световна легенда. Той от своя страна им отвърна в типично негов стил - атрактивно и с много настроение.