Експозицията включва 37 рисунки на 11 малки художници – Каролина, Стела, Димитър, Малена, Натали, Катерина, Лея, Магдалена, Никол, Пламена и Цветослав - живопис и графика, възпитаници на преподавателя Цветанка Маринова.

Изложбата бе открита от Светла Дамяновска, гл. експерт "Културно наследство и религиозни дейности" в Община Мездра. Тя подчерта, че тази изложба има особено важно място в културния живот в Мездра не само за това, че представените картини са на деца, но и най-вече затова, че те са създадени по време на пандемия.

За идеята и темата на изложбата разказа ръководителят на школата Цветанка Маринова. Тя сподели, че идеята е подсказана от самите деца, и по-точно от Каролина, тъй като те най-осезаемо са усетили това „затваряне“ . Времето, в което децата са били в онлайн обучение, се е отразило изключително върху техните нормални потребности от общуване.

За избора на фрагментарност в картините си, разказа и една от талантливите малки художнички – Стела. Това, което е запечатила в своите картини, е плод на конкретни емоционални състояние по време на пандемията.

Изложбата на бъдещите майстори на четката бе уважена от зам.- кметовете инж. Николинка Кътовска и Цеца Костова, секретаря инж. Светлана Мицева, служители от общинската администрация, учители и родители на малките художници.

Инж. Кътовска благодари на талантливите деца за подарените усмивки и за възможността да се освобождаване от напрежението и мрачните настроения, породени от пандемията. Тя пожела на децата да продължат да рисуват, не само за да ни радват, а и да ни мотивират с всичко, което правят.

Вернисажът може да бъде разгледан всеки делничен ден до края на месец юли във фоайето на втория етаж в сградата на Общинска администрация - Мездра.