В тазгодишното издание на Националния детски турнир по художествена гимнастика взеха участие над 250 състезатели от 14 клубове в страната. Мездренските гимнастички се състезаваха в шест от категориите, при което завоюваха 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Председателят на клуба Лили Николова заяви, че това е изключителен успех и за състезателите, и за техните треньори, тъй като конкуренцията е била изключително голяма.

"Искам да изкажа дълбоката си благодарност и възхищение към всички деца, тъй като половината от тях бяха болни още при тръгването ни, но проявиха истински героизъм при представянето си. Не за първи път подчертавам, че не медалите и призовите места са най-важното в спорта. Трябва всички най-сетне да разберат, че спортът е житейска школа. Спортът възпитава в сила на духа, изгражда характери, спортът е дисциплина и самодисциплина, отговорност и самоконтрол. Макар и болни, момичетата избраха да излязат на килима, за да защитят честта и достойнството на отбора, на клуба и не на последно място - името на града ни", каза Лили Николова.

Още в първата категория за индивидуални изпълнения без уред, 7-годишната Кристина Христова не остави съмнения в превъзходството си и спечели първото злато за мездренския клуб и 5 -и златен в личната си сметка.

Ансамбълът девойки до 10 години в състав: Кристина Бойчева, Кристияна Янева, Цвети Пламенова, Магдалена Дамянова и Мартина Йорданова, грабна златото в съчетанието с топка.

Третият златен медал в съчетанието с бухалки спечели ансамбълът девойки младша възраст в състав: Калина Илиева, Елеонора Цинцарска, Йоана Димитровска и Александра Драганова.

Над всички съперници се представи триото ни девойки младша възраст в състав: Деница Павлова, Надин Кръстева и Каролина-Михаела Цветкова, което завоюва четвъртия златен за грациите от Мездра.


След оспорвана надпревара триото при девойките старша възраст Валерия и Виктория Захариеви и Биляна Маркова заслужи сребърен медал.

Дуетът Цветинка Конова и Радослава Христова при девойките старша възраст допълниха колекцията от медали, спечелвайки бронза в тяхната категория.

След поредното отлично представяне на мездренските грации, ЖКХГ "Анелия" се нарежда в Топ 10 на най-добрите гимнастички в Държавното първенство, заемайки девето място от 28 отбора.

Екипът на MediaNews поздравява състезателите и треньорите от Клуб "Анелия" и им пожелава още много шампионски титли и покорени предизвикателства!