© Facebook

Турнирът стартира отлично за малките "железничари", родени 2010 година, които записаха 2 победи, 2 ремита и една загуба на полуфинала. В първия ден "Локо" се наложи с 4:1 над "Чавдар" (Троян). Последваха служебна победа над "Янтра" (Габрово) и две ремита - 2:2 с домакина "Звездичка 2011" и 1:1 с тима на "Созопол".

На полуфинала "железничарите" се изправиха срещу "Несебър", от когото загубиха с 2:4. Съгласно регламента, "Локомотив" излезе отново срещу "Звездичка 2011", в битка за третото място и този път спечели с 4:2, заемайки третото място в крайното класиране от 7 отбора. Точни за "червено-черните" в турнира бяха Михаил Карашлийски - 4 гола, Цветомир Караиванов - 3 гола, Борислав Цветков и Иван Николов - 2 гола и Марио Пламенов и Калоян Каменов - 1 гол.

В другата възрастова група, родените през 2011-та година, заеха второто място от пет отбора. "Локомотив" стартира с равенство 1:1 със състава на "Звезденбург" (Бургас). В останалите срещи мездренчани записаха победа с 4:1 над "Шипка старс" (Асеновград) и загуба от "Несебър" с 3:6. В последния двубой "Локомотив" се наложи с 6:4 над отбора на "Звездичка". Така след две победи, едно реми и една загуба, "железничарите" финишираха втори със седем точки. Победител стана тимът на "Звездичка 2011" с 10 точки, а трети е отборът на "Шипка старс" (Асеновград) - 4 точки.

© Facebook

Старши треньорът на „Локомотив” Стоян Стоянов заяви, че представянето и на двата отбора в този турнир е най-доброто до момента, тъй като от 4 участия до сега, за първи път отборът е в топ 3 и стига до полуфинал с децата, родени 2010 година. Стоянов подчерта, че момчетата са играли много добре във всички мачове и съжалява само за едно - че в полуфинала „железничарите” са били близо до победата, но индивидуални грешки са попречили за успеха.

Относно набор 2011 треньорът каза, че е приятно изненадан от представянето, тъй като в тима са играли и три момчета – 2012 година. Той поздрави всички деца за раздаването и на моменти надскачането на собствените възможности.