След изключителния интерес от предходните издания и в тазгодишния панаир ще се проведе Фермерски пазар. На щандовете на производителите ще се предлагат екологично чисти млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, хляб, специални селекции сиропи, вина и сокове. В заявилите участие има и производители на натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали.

За поредна година, в изложението на българските стоки и продукти ще се включат и производители на специфичното за Северна България ястие – крокмач.

За най-малките посетители на Врачанския панаир са предвидени много атракциони и забавления.

Поради спазването на противоепидемичните мерки, в 132-ия есенен панаир няма да има бирарии и да се провеждат вечерни концерти, заради голямото струпване на хора. Анализ от миналогодишните издания на форума показват, че средният брой на присъстващите на един вечерен концерт е между 2 000 – 3 000 души, а в бирариите има голямо струпване на хора, което не кореспондира с въведените противоепидемични мерки.

Същевременно на всички атракциони ще бъде създадена организация както за спазването на дистанция, така и за дезинфекция на посетителите. При установяване на нарушение на мерките, гражданите могат да сигнализират своевременно на тел.: 0876 966 801.

Откриването на Врачанския есенен панаир ще се проведе на 14 септември, от 18:30 часа, пред стадион „Христо Ботев“.