По реда на решенията на ОИК - Мездра за регистрирането и обявяването им кандидати за кмет на община Мездра са: Иван Аспарухов, издигнат от Местна коалиция "АБВ" (Земеделски народен съюз, Воля, АБВ), Мирослав Захариев (ПП ГЕРБ), Генади Събков (Коалиция "БСП за България") и Надежда Йорданова (Местна коалиция "Съюз на демократичните сили" (ПП НФСБ, ПП БСД "Радикали", ПП СДС).

Кандидатите за общински съветници в 21-местния Общински съвет Мездра са общо 117. Те са издигнати от 8 партии и коалиции. По реда на регистрирането и обявяването им от ОИК това са Коалиция "Демократична България - Обединение", Коалиция "БСП за България", Местна коалиция "Движение за радикална промяна Българска пролет" (Движение за радикална промяна Българска пролет - Атака), Местна коалиция "АБВ" (Земеделски народен съюз, Воля, АБВ), ПП ГЕРБ, ПП "Обединена социалдемокрация", Местна коалиция "Съюз на демократичните сили" (ПП НФСБ, ПП БСД "Радикали", ПП СДС) и Местна коалиция "НДСВ" (ЗС Александър Стамболийски, Новото време, ДПС).

Тъй като до изтичане на крайния срок за подаване на документи в ОИК - Мездра във входящия регистър на кандидатските листи за общински съветници не е постъпило предложение от Коалиция "Ние, Гражданите" за регистрация на кандидатска листа за съветници, комисията е заличила регистрацията на коалицията за участие в този вид избор.

Кандидатите за кметове на 11-те села в община Мездра, в които ще има пряк избор за кметове на кметства, са общо 30. Те са издигнати от 6 партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети.