По време на заседанието бе приета и Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Мездра.

След горещи дебати, с 13 гласа „За”, 2 - „Против” и четирима въздържали се, Общинският съвет даде „зелена” светлина за включване в Програмата за управление и разпореждане с общинско имущество за 2021 г на сградата на бившето общежитие, столовата и постройка на допълващо застрояване в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство за отдаване под наем.

На заседанието бяха приети още отчетите за дейността на читалищата за 2020 г. , връчен мандат за представяне позицията на ОбС на извънредното заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от ВиК ООД Враца.

Местните депутати дадоха своето съгласие за одобряване и изработване на Подробни устройствени планове в Мездра и в селата Върбешница, Горна Кремена, Дърманци и Брусен, както и прехвърляне правото на собственост след промяна предназначението на земеделските земи в Горна Кремена.