Третото издание на Националната кампания "Чети с мен" събра малки и големи почитатели на книгата на зелената морава пред мездренското читалище "Просвета 1925". Инициатор на кампанията е Министерството на културата съвместно с Министерството на образованието и науката.

Учениците и възрастните хора, които се включиха в културната инициатива, прочетоха приказки от известни български и чужди автори, както и откъси от свои любими книги. Домакините от градското читалище изненадаха децата със забавни игри.

Участниците в кампанията бяха поздравени от секретаря на Читалище "Просвета" Валентина Цекова, която изрази увереност, че подобни инициативи са изключително необходими и полезни.

По време на празника на четенето пред читалището всеки имаше възможност да сподели откъс от любима книга, да представи книга, която е прочел наскоро и го е впечатлила.

Сред основните цели на кампанията са да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с грамотността и четенето, и да съдейства за създаването на позитивно отношение към четенето.